In de pers met… AFVAL!

Doel van Wereld Missie Hulp? De kleding die in onze rode kledingcontainers terecht komt een tweede leven geven in de Derde Wereld.

Helaas is dit niet altijd mogelijk. Wij moeten namelijk geregeld een deel van de inhoud vernietigen, omdat deze beschadigd of besmeurd is geraakt door afval en andere gekke dingen: (speelgoed)geweren, DVD’s, pampers, kattenbakvulling,… om er maar een paar te noemen. En wanneer het buiten twintig graden of meer is, duurt het niet lang voordat er maden opduiken in onze containers. En wanneer dit gebeurt, maakt het de volledige inhoud van een kledingcontainer waardeloos.

Wij vinden het enorm jammer dat een klein aantal afvaldumpers ervoor zorgen dat heel wat kleding haar eindbestemming niet haalt. Dat wij niet de enigen zijn die dit betreurenswaardig vinden bewijst de massale persaandacht die onlangs geschonken werd aan dit thema, zie:

 

Interessante afval-weetjes:

Wist je dat de 1373 kledingcontainers die wij momenteel hebben staan over heel Vlaanderen zo’n 173 000 kilogram per jaar aan afval genereren?

  • Heb je er als eens bij stilgestaan dat onze chauffeurs dagelijks kledingcontainers met afval leeghalen? Dit is erg onhygiënisch & kan stinken, plakken,… Een mondmasker en handschoenen dragen is allesbehalve een overbodige luxe. Respect voor onze chauffeurs!
Geen reactie's

Geef een reactie