Iedereen WMH: Bart Vanbets

In deze maandelijkse rubriek vertellen onze vrijwilligers, sympathisanten en werknemers wat Wereld Missie Hulp voor hen betekent. Persoonlijke verhalen van mensen die een wereld van verschil maken. Het is de beurt aan Bart, vrijwillig magazijnier bij WMH.

Hoe ben je bij WMH terechtgekomen?

Doordat ik niet op de reguliere arbeidsmarkt kon werken, ging ik enkele jaren geleden op zoek naar een nuttige vrijetijdsbesteding. Ik begon als vrijwilliger bij de Oxfam Wereldwinkel van Boechout. Daar help ik één dag per week met het uitpakken en prijzen van de producten voor de winkel.

Via een collega hoorde ik over vrijwilligerswerk bij WMH. Ik kende de organisatie niet, maar toen ik op gesprek kwam sprak het me meteen aan. Vroeger reisde ik onder andere naar  Venezuela en Tanzania en dat heeft mijn ogen geopend over armoede in de wereld. Dat ik door mij vrijwilligerswerk iets kan betekenen voor die mensen motiveert mij.

“Vroeger reisde ik onder andere naar Venezuela en Tanzania en dat heeft mijn ogen geopend over armoede in de wereld.”

Wat doe je als vrijwilliger?

Aanvankelijk werkte ik in de sorteerhal waar ik tweedehandsschoenen sorteerde per soort. Alle platte schoenen bij elkaar, en de hakken en laarzen apart. Sinds de samenwerking met Wolkat sorteren we zelf geen kleding meer en dat heeft ook invloed op mijn functie.

Nu maak ik me nuttig bij de humanitaire verzendingsdienst. Via WMH kunnen mensen hulpgoederen versturen naar alle uithoeken van de wereld. Ik help bij het inladen van de kisten en zorg dat de etiketten met het juiste adres op de kisten hangen.

“Ik voel me thuis bij WMH.”

Wat maakt WMH een leuke plaats om te vertoeven?

Het is hier gewoon gezellig! Ik kom hier twee dagen per week, en werk in het magazijn. Toch kent iedereen me bij naam en spreken ze me aan. Hierdoor voel ik me thuis bij WMH. Bovendien is er elk jaar een barbecue voor alle vrijwilligers. Je leert de vrijwilligers van over heel Vlaanderen kennen, en het is elk jaar een gezellige bijeenkomst.

Waarom zou iemand vrijwilliger moeten worden bij WMH?

Ik denk dat mijn voorgaand antwoord voor zich spreekt. Het is een aangename, toffe werksfeer met leuke mensen. Ik amuseer me hier elke keer opnieuw. Bovendien is het nuttig en plezant werk, en je steunt er een goed doel mee. Redenen genoeg volgens mij.

Vrijwilligers gezocht

Ga jij mee een wereld van verschil maken? Wereld Missie Hulp is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het goede doel. Bij ons kan je terecht om mee te helpen aan dit magazine, maar ook om bijvoorbeeld te helpen bij het legen van onze kledingcontainers of mee te verkopen in onze sociale winkel. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@wereldmissiehulp.be en we nodigen je graag uit voor een tas koffie. 

Geen reactie's

Geef een reactie