Iedereen WMH: Bo Coenen

In deze maandelijkse rubriek vertellen onze vrijwilligers, sympathisanten en werknemers wat Wereld Missie Hulp voor hen betekent. Persoonlijke verhalen van mensen die een wereld van verschil maken. Vandaag stellen we Bo aan jullie voor. Zij startte in september met een stage van zes maanden bij de communicatiedienst van WMH.

Hoe ben je bij WMH terechtgekomen?

“Dat is heel simpel: ik kwam de openstaande vacature tegen tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging en waagde mijn kans. Als sociaal werker van opleiding sensibiliseer ik graag mee voor een betere maatschappij. De communicatiekriebels kreeg ik te pakken bij vorige werkervaringen, maar nooit eerder kreeg ik de kans een communicatiedienst in de non-profit van dichtbij te leren kennen. Een droom die ik al lang koesterde.”

“De stagemogelijkheid bij WMH was voor mij de perfecte kans om mijn communicatieskills te finetunen in een maatschappelijk relevante context. Ik sprong een gat in de lucht toen ik het verlossende telefoontje kreeg dat ik mocht starten.”

Wat houdt je job bij WMH in?

“Als communicatiemedewerker in een non-profitorganisatie ben je een manusje van alles. In grote bedrijven of een communicatiebureau krijg je meestal een specifieke taak toegewezen. Dan ben je bijvoorbeeld een copywriter of verantwoordelijke voor sociale media. Bij een vzw ben je iedereen tegelijkertijd. Dat maakt het uitdagend en gevarieerd, en daar hou ik van.”

“Mijn voornaamste taak bestaat uit schrijven, véél schrijven. Ik zorg dat er wekelijks leuke facebookberichten de deur uitgaan, voeg interessante artikelen toe aan de website en schrijf mee aan het MERCIE-magazine. Daarnaast organiseerde ik een evenement voor de Warmste Week en help ik bij de herinrichting van de WMH-winkel. En tussen dat alles door zorg ik voor het sfeerbeheer op de bureau.”

“Tijdens het schrijven van het artikel over Yasmien Naciri wist ik het: dit is mijn ding!”

Wat was het hoogtepunt van jouw stageperiode?

“Het interview dat ik met Yasmien Naciri deed voor het MERCIE-magazine van december. Die editie ging over sterke vrouwen en dat is Yasmien absoluut. Het is een inspirerende vrouw, bakken vol energie en initiatief, én het hart op de juiste plaats.”

“Nooit eerder deed ik een interview met een bekend persoon of schreef ik een artikel voor een magazine. Met een bang hart begon ik er aan, maar tijdens het schrijven van dat artikel wist ik het: dit is mijn ding!”

Welk memorabel moment zal jou het meest bijblijven?

“Om de organisatie beter te leren kennen liep ik een dag mee met chauffeur Stijn. We leegden kledingcontainers en brachten het gedoneerde textiel naar WMH. Ik stond er niet bij stil dat het een zware job zou zijn. Naïef als ik ben, dacht ik dat we veel in de auto zouden zitten en af en toe een container leegmaakten. Maar, ik kan jullie verzekeren: ik heb afgezien!”

“Er staan behoorlijk wat containers in een straal van enkele kilometers bij elkaar. Soms staan er zelfs meerderen op een locatie. Mijn spierballen hebben het geweten die dag. Op enkele uren tijd kreeg ik tonnen aan respect voor onze chauffeurs. Stijn zorgde af en toe voor een goede mop zodat het, ondanks het fysieke afpeigeren, mijn meest memorabele moment van mijn stageperiode werd.”

Waarom raad je iemand aan stage te lopen bij de communicatiedienst van WMH?

“Wil je graag werken voor een goed doel en spreekt de job van communicatiemedewerker je aan? Dan zou ik zeggen: jump into it! Ik leerde enorm veel bij over communicatie in de praktijk, maar ook over ontwikkelingssamenwerking, textielinzameling en circulaire economie. WMH is een fijne omgeving die werkt rond een boeiende thematiek.”

“Marlien en Jorn, de medewerkers van de communicatiedienst, behandelden me steeds als een gelijkwaardige collega en gaven me leerkansen en opportuniteiten. De slechte muzieksmaak en humor van Jorn moet je er wel bijnemen (haha).”

Zit jij binnenkort op de stoel van Bo? Stel je dan kandidaat voor deze vacature.

Geen reactie's

Geef een reactie