Cycloon Enawo raast over Madagaskar

Madagaskar wordt momenteel geteisterd door een krachtige orkaan. Honderden mensen werden geëvacueerd en de heropbouw zal zwaar zijn.

Projectaanvrager Serge Desouter is momenteel ter plaatse en licht de situatie toe: “We zijn van het ergste gespaard gebleven in Antananarivo, de hoofdstad. De stad Antalaha is voor 100% van de kaart geveegd en er zijn enorme communicatieproblemen tussen de verschillende regio’s.” Niemand kan dus met zekerheid zeggen hoeveel slachtoffers er gevallen zijn.

“Het heeft hier de voorbije 4 dagen niet opgehouden met regenen. De windstoten zijn wel al afgenomen. De straten staan overal blank en vele wijken moeten ontruimd worden of werden al ontruimd,” legt Serge Desouter uit. Verschillende autobusjes (taxi-be) zouden de ravijn ingestort zijn en een container zou op een groepje mensen terechtgekomen zijn. “Men zegt dat er veel meer doden zijn gevallen dan de pers momenteel meldt.”

Het is niet de eerste keer dat Madagaskar opgeschrikt wordt door een cycloon. Madagaskar lag in 2014 ook op het pad van cycloon Hellen.

Wereld Missie Hulp werkt samen met Pater Serge Desouter om hulpgoederen te sturen naar de Itasy-regio in het hart van Madagaskar. De hulpgoederen (verf, schriften, kleding, lakens,…) worden ingezet in de plaatselijke school en kerk.

Geen reactie's

Geef een reactie