| Duurzaam textielbeheer met impact!

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, staat We Make Hope in de voorhoede van innovatief textielbeheer. Als toonaangevende textielinzamelaar in Vlaanderen, zet We Make Hope zich in voor efficiënt textielbeheer met een focus op hergebruik en sociale impact.

Met een doordachte aanpak en strategische partnerschappen heeft We Make Hope een systeem opgezet dat de levensduur van kleding verlengt en tegelijkertijd positieve veranderingen teweegbrengt, zowel lokaal als wereldwijd. Centraal in het proces staat de samenwerking met het maatwerkbedrijf Nektari voor het sorteren van ingezameld textiel. Hoogwaardige tweedehandskleding krijgt een nieuw leven in de winkels van We Make Hope in Balen en Boechout, waar het publiek kan genieten van kwaliteitsvolle mode tegen betaalbare prijzen.

Maar daar stopt het niet. Voor het textiel dat niet geschikt is voor direct hergebruik, heeft We Make Hope innovatieve oplossingen gevonden. Met de hulp van onze circulaire partners wordt minder kwalitatieve kleding verwerkt tot nieuwe stoffen en producten, die we onder onze merknaam be the fibre op de markt brengen. Deze producten omvatten onder andere nieuw textiel, tassen en kussenslopen die niet alleen duurzaam zijn, maar ook stijlvol en functioneel.

Een belangrijke partner in dit proces is Bel&Bo, een retailer die zich inzet voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Met hun ‘Bel&Back’-actie organiseren ze een permanente inzamelactie ten voordele van We Make Hope. De kleding die wordt ingezameld, wordt gesorteerd en de kwalitatieve kledingstukken vinden hun weg naar de winkels. Terwijl de opbrengsten bijdragen aan een nobel doel: het ondersteunen van het ‘Banglabari’ project, een school in Bangladesh.

Door deel te nemen aan de Bel&Back-actie van Bel&Bo, krijgt niet alleen je kleding een tweede leven, maar draag je ook bij aan de educatie en ontwikkeling van kinderen in Bangladesh.

We Make Hope blijft zich inzetten voor een circulaire economie, waarin duurzaamheid, sociale impact en innovatie hand in hand gaan. Met elke stap die ze zetten, maken ze hoop waar.

Geen reactie's

Geef een reactie