Duurzame kippenkwekerij in Mali

In Mali leeft 80% van de bevolking van de landbouw. Door de klimaatverandering worden de periodes van droogte steeds langer en is woestijnvorming een groot probleem.  Het project Biopal schiet de Malinese bevolking van Kayes te hulp via een kippenkwekerij, die niet alleen zorgt voor voedselzekerheid, maar ook voor werkgelegenheid.

Voor het agrarische ontwikkelingsproject rond de kippenkwekerij werkt Biopal samen met de Malinese NGO ‘ALD’ en het instituut voor agricultuur in Bamako. Door de extreme weersomstandigheden is het moeilijk om kippen te kweken in Mali. Het immuunsysteem van de kippen verzwakt door de hitte. De regenval verhoogt de aanwezigheid van insecten en schimmels. Europese kippen zijn hier erg gevoelig voor. Ze moeten kort na aankoop al geslacht worden, omdat ze niet sterk genoeg zijn om langer te leven. Bovendien kunnen ze geen kuikens krijgen waarmee verder gefokt kan worden.

 

Duurzaam en biologisch

Daarom koos Biopal voor hun agrarische ontwikkelingsproject voor een sterker soort kippenras, het ras ¾. Dit is een zeer populair ras in Mali, maar het is moeilijk te vinden.  In samenwerking met het instituut voor agricultuur in Bamako, hoopt Biopal hier verandering in te brengen.

Biopal geeft elk gezin een set kuikens en begeleidt hen bij het verzorgen van de dieren. Het project werkt zo duurzaam mogelijk, door het gebruik van een zonneboiler en zonnepanelen. Ook krijgen de kippen biologisch voer.

WMH geeft financiële steun aan de kippenkwekerij van Biopal.

Geen reactie's

Geef een reactie