Getuigenis: door de ogen van een schoolkind

Schoolkinderen moeten de vruchten plukken van onze steun aan onderwijsprojecten over de hele wereld. Daarom houden we steeds de vinger aan de pols bij de verschillende organisaties waarmee we samenwerken, maar ook bij de leerlingen zelf. We spraken bijvoorbeeld met Joseph, een enthousiaste leerling van de M-Lisada school nabij Kampala.

Samen met Schoenen Torfs steunen we al enkele jaren actief M-Lisada. De organisatie werd in 1996 opgericht door acht straatkinderen die in muziek een middel zagen om te bouwen aan een betere toekomst. Na een opvangtehuis in Kampala werd er ook een lagere school gebouwd in Bombo, net buiten de hoofdstad. In februari 2019, bij aanvang van het nieuwe schooljaar, werd de school in gebruik genomen en konden er meer dan twee honderd kinderen les beginnen volgen.

20190308_123305 bw1

Joseph Tobi is een van deze leerlingen. Hij komt oorspronkelijk uit de Democratische Republiek Congo en is vastberaden om te slagen voor zijn studies. Van alle vakken op school, studeert hij het liefste wiskunde, wetenschappen en Engels. Omdat hij deze vakken heel snel begrijpt, vertelt Joseph ons. De school maakt volgens hem ook een groot verschil: het is dankzij de leerkrachten, die met veel liefde lesgeven, dat hij en de andere leerlingen graag studeren.

“Joseph’s droomberoep? Leraar in een fanfare of dokter, met beide zou hij het leven van andere mensen kunnen redden.”

Zelf zet Joseph zich in als hoofdmentor om de andere kinderen op school te begeleiden en te ondersteunen. Onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ moedigt hij anderen aan om de speelplaats proper te houden en regelmatig te sporten. En wat is dan Joseph’s droomberoep? Leraar in een fanfare of dokter, met beide zou hij het leven van andere mensen kunnen redden.

We wensen Joseph en de andere leerlingen van de M-Lisada school nog heel veel succes!

Geen reactie's

Geef een reactie