Hulp voor ouderen in Ethiopië

In 2009 startte de organisatie ‘Brothers of Goodworks’ een project op in Ethiopië dat zich speciaal richt op ouderen. In Ethiopië zijn nauwelijks faciliteiten voor ouderen. Zelfs als er goede gezondheidszorg beschikbaar is, hebben ouderen niet altijd de middelen om er gebruik van te maken. Ook belanden sommigen op straat omdat ze geen familie of ander sociaal netwerk hebben om hen op te vangen.

Via ‘Brothers of Good Works Elderly People Support’ worden op dit moment 106 ouderen geholpen. De meeste ouderen in het project zijn rond de 70 jaar, ze hebben nauwelijks tot geen inkomen, leven in slechte woonomstandigheden en hebben niemand die voor hen kan zorgen. De organisatie geeft de ouderen een warme maaltijd, voorziet ze van kleding en schoenen en biedt ze medische hulp door doktersconsultaties te organiseren en medische kosten te vergoeden.

Naast deze dagelijkse voorzieningen verbetert ‘Brothers for Good Works’ ook de leefomstandigheden van de ouderen door hun huisjes op te knappen. Sommige ouderen leven onder lekkende daken, zonder stevige vloeren en muren die afgeplakt zijn met plastic zakken. Een goed onderkomen is essentieel voor de gezondheid van ouderen, zeker in de regentijd waarin de dagelijkse regens en kou het leven zwaarder maken. Alle huisrenovaties gebeuren met traditionele materialen en door lokale werkers.

De ouderen lijden zowel lichamelijk als mentaal onder het feit dat ze ouder worden. Ze verliezen door eenzaamheid de zin in het leven en voelen zich waardeloos, geïsoleerd en niet gezien en gewaardeerd door de maatschappij.  Het centrum is daarom ook een plaats waar ze hun verhalen kwijt kunnen, hun zorgen kunnen delen of gewoon een prettig praatje kunnen maken met elkaar.

WMH steunt het werk van ‘Brothers of Goodworks’ financieel.

Geen reactie's

Geef een reactie