Iedereen WMH: Jasper Van Der Schoot

In deze nieuwe rubriek vertellen onze vrijwilligers, sympathisanten en werknemers wat Wereld Missie Hulp voor hen betekent. Persoonlijke verhalen van mensen die een wereld van verschil maken. Deze week is het de beurt aan Jasper, vrijwilliger en redacteur voor ons MERCIE-magazine.

Hoe ben je bij WMH terechtgekomen?

“Dat is een apart verhaal. Ik ontmoette Jorn, de communicatieverantwoordelijke, tijdens de avondlessen Arabisch die we samen volgden. In een van onze gesprekken kwam ter sprake dat hij schrijvers zocht voor het MERCIE-magazine. Ik was vrijwel meteen verkocht. Ik heb namelijk journalistiek gestudeerd, maar doe momenteel te weinig met dat diploma. Dat ik door te schrijven ook een goed doel steun, is absoluut goed meegenomen.”

Wat doe je als vrijwilliger?

“Als redacteur schrijf ik mee aan het MERCIE-magazine. Voor iedere editie zoeken we naar een overkoepelend thema en gaan we vervolgens verhalen zoeken en neerschrijven. Het leukste vind ik de zoektocht naar gesprekspartners voor een interview: je komt erg diverse en boeiende mensen tegen. Vaak zijn het mensen die met veel passie een succesvol ontwikkelingsproject in het buitenland begonnen. Het is fijn om die initiatieven in de verf te zetten.”

“Dat ik door te schrijven bijleer én een goed doel steun, is absoluut goed meegenomen.”

Heb je een artikel geschreven waar je uitzonderlijk trots op bent?

“Voor onze vorige editie heb ik VRT-journalist Peter Verlinden geïnterviewd. Hij wierp een verhelderend licht op onderwijsmethoden in Centraal-Afrika, hoe ouderwets die nog zijn en wat er moet gebeuren om dit op te lossen. Met dertig jaar ervaring achter de kiezen had hij genoeg te vertellen voor wel tien artikels.”

Waarom zou iemand vrijwilliger moeten worden bij WMH?

“Eigenlijk zou iedereen tijd moeten maken om vrijwillig anderen te helpen. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar geeft wel ontzettend veel voldoening. Bij WMH ben je er bovendien zeker van dat een paar uurtjes werk echt een verschil kunnen maken voor mensen in nood.”

Vrijwilligers gezocht

Ga jij mee een wereld van verschil maken? Wereld Missie Hulp is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het goede doel. Bij ons kan je terecht om mee te helpen aan dit magazine, maar ook om bijvoorbeeld te helpen bij het legen van onze kledingcontainers of mee te verkopen in onze sociale winkel. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@wereldmissiehulp.be en we nodigen je graag uit voor een tas koffie. 

Geen reactie's

Geef een reactie