IRIE en WMH, een fantastische samenwerking

IRIE vzw is een internationale hulporganisatie dat mensen wil voorzien van hun basisnoden. Ze hebben verschillende projecten in Kameroen en werken nauw samen met de plaatselijke bevolking. IRIE vzw klopte aan bij WMH voor financiële steun, en dat gaven we met plezier. Maar dat was maar het begin van een mooi verhaal.

IRIE organiseerde namelijk een kledinginzamelactie voor Wereld Missie Hulp en zamelde 4200kg kledij in. Door zo’n actie te organiseren steunt IRIE WMH, dat op haar beurt weer steun kan geven aan vele projecten. Het is namelijk door de inzameling van kledij dat WMH projecten kan blijven steunen.

Het mooie werk van IRIE vzw

IRIE staat voor “Intercultural Resources for International Evolution”. De vzw  is actief in Zouameyong, een arm dorp in Kameroen. De mensen zijn er vaak niet opgeleid en hebben nooit de kans gehad om te leren lezen en schrijven. Met het project Educam heeft IRIE vzw in 2014 een schooltje gebouwd voor 200 leerlingen. WMH steunt dit mooie project financieel voor de afwerking van het gebouw (zonnepanelen, verlichting,…).

Voor meer informatie over het project, bezoek de Facebookpagina.

Geen reactie's

Geef een reactie