Meer dan 30 jaar vrijwilliger bij WMH

Bij WMH zijn we enorm trots op onze vrijwilligers. Enthousiaste mensen op wie we dagelijks kunnen rekenen, op sommigen al meer dan dertig jaar. Onlangs moesten we jammer genoeg afscheid nemen van een aantal van hen, maar natuurlijk niet zonder ze eerst van harte te bedanken.

Pierre Van den Eede

Pierre startte in 1999 als vrijwilliger in Moorsel op vraag van de pastoor. Hij ledigde 20 jaar lang, door weer en wind, onze rode kledingcontainers in Moorsel, Baardegem, Herdersem en Meldert. Al snel werden Pierre en zijn grijze camionet een gevestigde waarde bij de buurtbewoners en bij de paters van Affligem, waar Pierre de kleding afleverde in het depot.

Team Rumbeke

35 jaar geleden besloot Kris Van Steenkiste, op vraag van priester Omer Tanghe, om zich samen met het missiecomité van Rumbeke in te zetten voor de kledinginzameling. Al snel ontstond er een vaste groep mensen, waaronder Kris, Jacques, Jean en André. Elke dinsdag maakten de mannen hun ronde langs de kledingcontainers in Roeselare en Rumbeke om na afloop af te sluiten met een hapje en een drankje bij Jacques thuis.

Het legen van kledingcontainers gaf de vrijwilligers uit Moorsel en Rumbeke veel voldoening. Ze kijken er met veel plezier op terug, ondanks het feit dat het een zware taak was om zakken kleding naar een depot te brengen, in verschillende weersomstandigheden en soms tot in de late uurtjes.
Dat is deels ook de reden dat sommigen besloten te stoppen als vrijwilliger.

Andere vrijwilligers zijn ‘onvrijwillig’ gestopt, omdat de kledingcontainers in hun regio weggehaald moesten worden. In steeds meer gemeentes mag WMH namelijk geen kledingcontainers meer plaatsen.

WMH kijkt met goede herinneringen terug op de samenwerking met Pierre, ‘team Rumbeke’ en de andere vrijwilligers die onlangs vertrokken, en wil ze van harte bedanken voor hun jarenlange inzet!

Wist je dat…

… de vrijwilligers in al die jaren niet alleen kleding en schoenen aantroffen in de containers, maar ook diepvrieseten, een oude frietketel, mosselschelpen, auto-olie, boekentassen en lege flessen drank?

Geen reactie's

Geef een reactie