Meisjes naar school dankzij TanziPads

In Tanzania gaan veel meisjes niet meer naar school zodra ze beginnen menstrueren. Ze hebben geen geld voor wegwerpmaandverband en andere materialen die sommigen als alternatief gebruiken, zijn onhygiënisch en veroorzaken infectieziekten. Het project ‘TanziPads’ komt met een oplossing.

 

Vier Leuvense studenten introduceerden de voorbije zomer ‘TanziPads’ in Tanzania, in samenwerking met het Uchira Childrens Fund en de Britse ngo Village to Village. ‘TanziPads’ zijn herbruikbare hygiënische maandverbanden. Leerlingen van het vocational training center in Uchira (Tanzania), fabriceren de maandverbanden tijdens hun opleiding.

 

Het center werd opgericht door het Uchira’s Childrens Fund met de steun van WMH. Momenteel zijn reeds vijf leerlingen opgeleid tot professionele kleermakers. Tijdens hun opleiding maken de leerlingen verschillende producten, waaronder de TanziPads. De organisatie deelt het maandverband uit op scholen en helpt meisjes op die manier om hun schoolcarrière te blijven voortzetten.

1 Reactie
 • De Vos Marijke
  Geplaatst op 07:53h, 17 mei Beantwoorden

  Schitterend initiatief en wij zijn met iets gelijkaardig begonnen, doch nog in volle proces van ontwikkeling.
  SAMACCOL Campus (St Marcellin Comprehensive College in Binshua NW Kameroen) en SATHEVOC (St Therese Vocational Training Centre in Sabongari NW Kameroen) en St Rita’s College (In NW Kameroen) kunnen ze maken mits microfinanciering project.
  In SAMACCOL peddelen de naaimachines dank zij WMH vzw zending van containers.

  Dikke Dank nogmaals

Geef een reactie