Noodhulp voor Haïti na orkaan Matthew

Orkaan Matthew raasde de afgelopen dagen over Haïti en liet een spoor van vernieling achter. Ingestorte huizen, verwoeste natuur, bijna 900 doden en 350.000 mensen die dringend hulp nodig hebben.

Wat doet WMH voor Haïti?

 

WMH geeft een financiële bijdrage voor noodhulp in Haïti aan Caritas International. Daarmee voorzien zij 13.500 mensen in de zwaarst getroffen gebieden van voedsel- en hygiënepakketten en kits met waterzuiveringstabletten.

WMH steunt sinds de aardbeving van 2010 verschillende jaren projecten in Haïti. Recent werkten we samen met organisaties Cunina vzw, Ti Solèy Leve en Osjosma vzw. De orkaan heeft vooral schade aangericht in het zuidwesten van het land en niet in de regio’s waar deze organisaties actief zijn.

“De impact van de orkaan in het zuiden van Haïti is catastrofaal. Slachtoffers zijn verdronken of bedolven onder ingestorte gebouwen. Heel wat huizen zijn beschadigd. De mensen hebben alles verloren.”

E.H. Jean-Hervé François
directeur van Caritas Haïti

Opnieuw een tegenslag

 

Haïti is een land waar natuurrampen vaker voorkomen. In 2010 was er de verwoestende aardbeving. De beving liet een dodentol van 230.000 mensen en 300.000 gewonden achter. Nu, 6 jaar later zijn grote delen van het arme Zuiden terug vernield. Daarnaast is Haïti het minst ontwikkelde land van het westelijk halfrond. Het land wordt gekenmerkt door een slechte economie, veel geweld, criminaliteit en politieke instabiliteit.

Heb jij een project in Haïti en heb je dringend hulp nodig? Vul het projectaanvraagformulier in.

Lees meer over de ramp in Haïti op de website van Caritas International.

1 Reactie

Geef een reactie