Onderwijs voor jongeren dankzij gemeenschapscentrum in Nicaragua

In Tamarindo, Nicaragua, bouwde vzw Mpowering People met de steun van WMH een gemeenschapscentrum waar kinderen terecht kunnen voor onderwijs en hulp bij hun studies. Het centrum bestaat uit een leslokaal, kantoor, opslagplaats, toiletten en een keuken.

De bevolking van Tamarindo leeft van de zoutwinning. Het werk in de zoutfabriek is zwaar en levert een erg instabiel inkomen op omdat de fabrieken een groot aantal maanden van het jaar gesloten zijn. Mpowering People zoekt daarom samen met de gemeenschap naar nieuwe mogelijkheden om hun economische situatie te verbeteren, bijvoorbeeld door mensen te ondersteunen bij het opstarten van een eigen bedrijfje. Ook wil de organisatie zoveel mogelijk kinderen toegang geven tot onderwijs, onder andere via het nieuw gebouwde gemeenschapscentrum.

Philip Vertriest van Mpowering People: “Het enthousiasme rond het bouwproject is erg groot. De hele gemeenschap hielp mee. De mensen begrijpen dat deze investering hen kan helpen om hun jongeren naar een hoger niveau te tillen.”

Geen reactie's

Geef een reactie