| Opening ‘be the fibre’ shop in Balen

Met grote trots melden we de opening van onze nieuwe tweedehandskledingwinkel in Balen.‘be the fibre’, de circulaire brand van We Make Hope, opende de pop-up store op 2 december.

Met meer dan 14.000 stuks tweedehandskleding biedt be the fibre een ongeëvenaarde selectie aan scherp geprijsde kleding die een tweede leven krijgt. De winkel, genaamd be the fibre shop, is gevestigd in het voormalige JBC pand aan de Molsesteenweg 56 in Balen.

Wat de winkel zo bijzonder maakt, is niet alleen het diverse assortiment aan kleding, maar ook de missie erachter. Door bij be the fibre te kopen, draag je bij aan drie belangrijke pijlers:

  1. Vermindering van textielafval: Door te kiezen voor tweedehandskleding help je de negatieve impact van de textielindustrie op het milieu te verminderen.
  2. Inzet van sociale tewerkstelling: be the fibre werkt samen met maatwerkbedrijven om sociale tewerkstellingsmogelijkheden te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  3. Ondersteuning van ontwikkelingsprojecten wereldwijd: Een deel van de opbrengst gaat naar de ondersteuning van meer dan 100 ontwikkelingsprojecten wereldwijd.

‘Bewust consumeren’ staat centraal bij be the fibre. Door tweedehandskleding en circulaire producten aan te kopen, draag je niet alleen bij aan een duurzame wereld, maar ondersteun je ook een organisatie die zich inzet voor positieve verandering.

Daarnaast werkt be the fibre samen met andere winkels en retailers om textielinzamelpunten te creëren. Zo kan ook jij je steentje bijdragen door je oude textiel af te leveren in de binnen- en rode buitencontainers die beschikbaar zijn bij deze winkels.

Wil je zelf  een inzamelcontainer in je winkel? Neem dan contact op met Vicky Jacob via vicky.jacob@bethefibre.be

Laten we samen streven naar een duurzame en sociale toekomst.

  Be the fibre. Be the change!

Geen reactie's

Geef een reactie