Wat doen we?

Wat doet Wereld Missie Hulp?

Wereld Missie Hulp vzw steunt wereldwijd mensen met kleinschalige, duurzame ontwikkelingsprojecten. Iedereen kan ons steunen door kleding te doneren in onze rode kledingcontainers. De draagbare kleding wordt tweedehands verkocht en de rest wordt verwerkt tot nieuw textiel. We zijn de eerste circulaire textielinzamelaar van Vlaanderen en dus goed voor mensen én goed voor de planeet.

mama lufuma vlag wmh

Kleding inzamelen

WMH beschikt in Vlaanderen en Brussel over een groot netwerk van containers voor de inzameling van tweedehandskleding en schoenen. Onze logistieke afdeling zorgt voor een vlotte en tijdige ophaling van de kleding.

Verwerking van ingezamelde kleding

WMH verwerkt de ingezamelde kleding zo duurzaam mogelijk, onder andere door samen te werken met Wolkat, een Nederlands familiebedrijf in textielrecyclage. Op innovatieve wijze probeert Wolkat elk aangeleverd kledingstuk een tweede leven te geven. Het bedrijf beheert daarvoor het volledige recyclageproces zelf, van sortering tot nieuwe materialen. Bruikbare kleding wordt tweedehands doorverkocht en de rest wordt vervezeld om te dienen als grondstof voor nieuwe kleding of producten zoals laptoptassen. Vroeger was tot 50% van de ingezamelde kleding niet meer bruikbaar voor verkoop, een probleem waarvoor andere textiel-inzamelaars geen duurzame oplossing hebben. Dankzij Wolkat blijft er bij WMH slechts 10% afval over.

Lees meer over de samenwerking van WMH en Wolkat

20121123_4201

Ontwikkelingsprojecten steunen

Met de opbrengst van de kleding steunen we ontwikkelingsprojecten. We kiezen met zorg uit wie we ondersteunen en op welke manier, zodat we zeker weten dat je hulp goed terecht komt. We doen dat aan de hand van onze Ethische Code voor Projectwerking.

Humanitaire verzendingen

WMH heeft een eigen verzendingsdienst waarmee we hulpgoederen verzenden over de hele wereld. Heb je goederen die je wil versturen voor je ontwikkelingsproject? Lees meer over onze verzendingsdienst.