Wie zijn we?

WMH voetbalshirt

We Make Hope helpt

In een rechtvaardige wereld vormen gelijke kansen de basis voor een waardig bestaan. Maar niet iedereen heeft voldoende mogelijkheden om naar een betere toekomst te streven. Daarom geeft WMH een duwtje in de rug aan mensen die het nodig hebben zodat ze het heft in eigen handen kunnen nemen. Op hun beurt kunnen ze dan hun gezin, dorp, regio, land en zelfs de hele wereld vooruithelpen.

Duurzame ontwikkelingssamenwerking

Om ons doel te bereiken, steunen we al meer dan dertig jaar kleinschalige ontwikkelingsprojecten. De bevolking ter plekke bepaalt zelf wat er nodig is en samen met onze partners bedenken we oplossingen die het verschil maken op lange termijn. Zo doen we aan duurzame ontwikkelingssamenwerking. Dat kan met financiële steun, maar ook door materiaal op te sturen met onze humanitaire verzendingsdienst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
WMH project Myanmar

Circulaire textielinzamelaar

Iedereen kan ons steunen door kleding te doneren in onze rode kledingcontainers. De draagbare kleding wordt tweedehands verkocht en de rest wordt verwerkt tot nieuw textiel. Als eerste circulaire textielinzamelaar van Vlaanderen zijn we dus goed voor mensen én goed voor de planeet. We zijn niet afhankelijk van subsidies, maar dankzij donaties en vrijwilligerswerk vergroten we onze impact.

Geef je kleding aan WMH en creëer kansen voor iedereen

Over landsgrenzen heen brengt solidariteit ons samen. Met oude kleding bouwen we met mensen in noord, zuid, oost en west aan een betere wereld. Zo creëren we samen nieuwe én gelijke kansen, voor iedereen.

kinderen deponeren kleding
WMH bedankt

Garantie

We Make Hope heeft het certificaat Solid’R verkregen. Dit label richt zich op duurzaamheid, sociale tewerkstelling en ethische doelstellingen. Ook is WMH lid van Kwinta (kwaliteit via innovatie en talent door het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg). Zo heb je de garantie dat WMH je kleding goed gebruikt.

forum ethibel
solid r label
VCK-KWINTA_logo-300x85