Burkina Faso – Materiaal voor verpleegpost school

Wat?

Pan Bila helpt straatkinderen in Burkina Faso via verschillende projecten. Ook probeert de organisatie te voorkomen dat kinderen op straat terecht komen.

 

Hoe?

Pan Bila helpt onder andere kinderen via de Pan-Bila school in Ouagadougou, Burkina Faso. Ze krijgen er niet alleen gratis onderwijs, maar ook medische zorg.

 

WMH helpt mee

WMH geeft klein medisch materiaal (verband, ontsmettingsmiddel enz.) voor de verpleegpost van de Pan-Bila school en geeft een financiële bijdrage voor de aankoop van medicatie.

Over Pan Bila
De kerntaak van het project Pãn-Bila is het opvangen van straatmeisjes (en hun baby’s) in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Sinds 2000 ondersteunt de organisatie extreem arme gezinnen via CAP (Children Aid Program). Zij krijgen voedselhulp en medische zorg. Ook kunnen ze een microkrediet aanvragen om een klein bedrijfje op te starten. Hiermee wil Pan-Bila voorkomen dat kinderen uit bedelen worden gestuurd en zo op straat terecht komen.

verpleegpost burkina faso project
verband burkina faso project

Problematiek
De Pan Bila school staat in een zeer arme wijk van Ouagadougou. Gezinnen hebben onvoldoende financiële middelen voor onderwijs en goede gezondheidszorg. Op de Pan-Bila school krijgen ze gratis onderwijs. Kinderen komen met gezondheidsproblemen (buikpijn, hoofdpijn enz.) naar school, maar kunnen hun aandacht niet bij de les houden. Zij kunnen daarom terecht in de verpleegpost van de school.