Congo – Hulp voor straatkinderen

Wat?

Vzw ORPER zet zich in voor de straatkinderen in Kinshasa (Congo).

 

Hoe?

De organisatie zorgt voor opvang via hun twee onthaalhuizen en vijf verblijfshuizen. Ook gaan ze ’s nachts de straat op met hun mobiel centrum om kinderen op te zoeken en te verzorgen.

 

WMH helpt mee

WMH geeft een financiële bijdrage voor de installatie van zonnepanelen op drie van de ORPER-huizen, omdat de elektriciteitsvoorziening in Kinshasa steeds slechter wordt.

Over ORPER vzw

De begeleiders van ORPER vzw geven de straatkinderen een dak boven hun hoofd, voedzame maaltijden en structuur. Ook kunnen ze naar school en krijgen ze in de centra van ORPER de begeleiding die ze nodig hebben.

De jongeren kunnen terecht in twee onthaalcentra en vijf opvangcentra. Een mobiel centrum schuimt de straten van de hoofdstad af. Dankzij de bemiddeling van ORPER worden de meeste kinderen nadien opgevangen binnen hun familie of een pleeggezin. Jaarlijks helpt de organisatie zo’n drieduizend kinderen.

hulp voor straatkinderen orper
project orper problematiek

Problematiek

Duizenden kinderen dwalen dag in dag uit rond in de straten van de miljoenenstad Kinshasa. Ze leven in mensonwaardige omstandigheden, zijn vaak ondervoed en zijn meer dan eens betrokken bij straatgeweld. Sommigen komen terecht in de prostitutie, anderen komen in aanraking met alcohol en drugs. ORPER vangt deze kinderen op en begeleidt ze naar een beter leven.