Congo – Onderwijs voor kansarme jongeren

Wat?

VIA Don Bosco zet zich in voor kansarme jongeren in Lubumbashi, Congo.

 

Hoe?

VIA Don Bosco steunt een grote technische school in een buitenwijk van Lubumbashi voor jongeren die niet terecht kunnen in het reguliere schoolsysteem.

 

WMH helpt mee

De groentetuin van de school is meer dan 50 jaar oud. WMH geeft een financiële bijdrage voor de renovatie van de sproei-installatie en voor de aanschaf van nieuw tuingereedschap.

Over Via Don Bosco

VIA Don Bosco wil als Belgische en Salesiaanse ngo bijdragen tot de verwezenlijking van het recht op onderwijs voor kansarme jongeren en gemarginaliseerde gemeenschappen zowel in Noord en Zuid (Afrika en Latijns-Amerika). Al meer dan 45 jaar bieden zij pedagogische en financiële medewerking aan plaatselijke scholen. Zo helpen ze jongeren om actieve wereldburgers te worden en een plaats op de arbeidsmarkt te vinden.

De focus van VIA Don Bosco in DR Congo ligt op het aanbieden van beroeps- en technische opleidingen aan jongeren die niet terecht kunnen in het reguliere schoolsysteem: enfants en rupture familiale; of jongens en meisjes die er—om uiteenlopende socio-economische redenen—niet in slaagden hun diploma lager onderwijs te behalen.

leerlingen-via-don-bosco-congo
congo-via-don-bosco-wmh-project

Problematiek

De Democratische Republiek Congo is schatrijk aan mineralen, en toch staat deze voormalig Belgische kolonie op de voorlaatste plaats in de human development ranking. DRC blijft geplaagd door wanbeleid en oorlog. Meer dan 70% van de 15 tot 24 jarigen heeft geen werk. Door de grote werkloosheid bij deze jongeren belanden ze vaak in een moeilijke straatsituatie