Ecuador – Duurzame landbouwprojecten

Wat?

ECASSEF helpt de arme bevolking op het platteland van Ecuador.

 

Hoe?

De organisatie heeft verschillende projecten opgestart in het kader van duurzame landbouw.

 

WMH helpt mee

In april vond er een grote aardbeving plaats die veel schade heeft aangericht aan diverse aanplantingen en installaties. WMH geeft een financiële bijdrage voor de aankoop van nieuwe planten, meststoffen en tuinmateriaal.

Over ECASSEF

ECASSEF staat voor ‘Ecuadorian Cultural Anthropological Social Scientific and Educational Foundation’. De stichting is in 2003 opgericht door Jean Stragier en Ria Delaere. Zij migreerden in 1998 naar Ecuador. Ze kwamen al snel in aanraking met de schrijnende situatie van de plaatselijke bevolking en besloten hen op een structurele manier te helpen.

De organisatie startte in de afgelopen jaren diverse duurzame landbouwprojecten op: het koffieproject, het meststoffenproject, het cacaoproject en het herbebossingsproject.

oogst duurzame landbouw ecuador ecassef
ecuador bevolking duurzame landbouw

Problematiek
De meeste boeren in Ecuador leven in extreme armoede. Andere jobs zijn er jammer genoeg niet, dus zijn ze genoodzaakt om verder gewassen te produceren die weinig opbrengen Jarenlange chemische bemesting en monoculturen hebben de gronden volledig verzuurd en uitgeput. De ontginning van o.a. petroleum, ertsen, mineralen en hout is hoofdzakelijk in handen van buitenlandse investeerders die het niet nauw nemen met het milieu. In de landbouw is 75% van de gronden in handen van 25% van de landbouwproducenten. De arbeiders werken in ongezonde omstandigheden en worden onderbetaald.

 

Met duurzame landbouwprojecten tracht ECASSEF aan deze problemen tegemoet te komen door een milieuvriendelijke productie aan te moedigen en zo het algemeen welzijn van de boeren te verbeteren.