Ghana – Uitbreiding van school

Wat?

De feitelijke vereniging Akwaaba Asuadei zet zich in voor leerlingen in Asuadei, Ghana.

 

Hoe?

Akwaaba helpt de school in Asuadei. Het gebouw is onlangs uitgebreid met een klassenblok en waterput. Ook is gestart met de bouw van twee slaapzalen en een sanitair blok.

 

WMH helpt mee

WMH steun de bouw financieel.

Over Akwaaba Asuadei

Joke Jaspers ging in 2010 voor het eerst naar Ghana. Ze gaf daar onder andere les op een nieuw opgerichte school in Asuadei. Ook nadat ze terug keerde naar België, bleef ze de school steunen en richtte ze ‘Akwaaba Asuadei’ op. Deze feitelijke vereniging steunt de school vooral op het gebied van infrastructuur. De school moet zelf zorgen voor de dagelijkse uitgaven en op lange termijn zelfstandig kunnen functioneren.

akwaaba school project wmh
school Akwaaba Asuadei

Problematiek

Openbare scholen zijn gratis in Ghana. Echter de kwaliteit van het onderwijs is vaak niet goed. Kinderen hebben in principe toegang tot goed onderwijs via privé-scholen, maar de meeste ouders kunnen het schoolgeld niet betalen. In de school van Asuadei is ieder kind welkom. Ouders dragen bij naargelang hun financiële mogelijkheden. Veel kinderen komen van ver naar deze school. Daarom wordt de school uitgebreid met twee slaapzalen, waar zij kunnen overnachten.