Kameroen – Reparatie visvijver

Wat?

Aid For Soumou zet zich in voor de bevolking van Kameroen.

 

Hoe?

De organisatie legde samen met de lokale bevolking visvijvers aan.

 

WMH helpt mee

In 2016 brak de dam van de vijver door. WMH gaf financiële steun voor de reparatie van de visvijver en de aankoop van nieuwe visjes.

Over Aid For Soumou

Linda Mets is reisleidster in Kameroen. Toen ze in het kader van een toeristische rondrit in het afgelegen dorp Soumou verbleef, werd ze geconfronteerd met het gebrek aan medicatie en medisch materiaal voor de lokale bevolking. Daarom richtte ze in 2014 ‘Aid For Soumou’ op. Naast een project rond gezondheidszorg in Soumou (link), startte ze ook met een visvijverproject in het nabij gelegen dorp Meko.

P1010177
IMG-20170207-WA0014

Problematiek

Soumou en Meko liggen in het zuiden van Kameroen, midden in het tropisch regenwoud. Samen met de bewoners werd de rivier afgedamd, om zo een visvijver te creëren. De vijver zorgt voor voedsel voor de inwoners van de dorpen en het te veel kan door hen verkocht worden. De middelen voor de aanleg van de vijver kwamen van de bewoners zelf. Na het regenseizoen was de vijver diep genoeg om er kleine visjes in uit te zetten. Echter in 2016 brak de dam van de vijver en ging al het werk en de vis verloren. Met de steun van WMH werd de visvijver gerepareerd en werden er nieuwe visjes aangekocht.