Kenia – Beroepsopleiding voor vrouwen

Wat?

Imani Belgium zet zich in voor een betere toekomst voor jonge vrouwen en moeders via het project ‘Girls’ Dreams’.

 

Hoe?

Imani Belgium wil een opleidingscentrum bouwen voor jonge moeders en vrouwen die tot nu toe geen opleiding konden genieten. Het doel hiervan is het verhogen van de zelfstandigheid en weerbaarheid van deze vrouwen.

 

WMH helpt mee

WMH geeft een financiële bijdrage voor de bouw van het centrum.

Over vzw Imani Belgium
Imani Belgium ondersteunt sinds 2006 ontwikkelingsprojecten in Kenia. De organisatie bouwde al een dispensarium en  drie kleuterscholen. Ook kregen ruim honderd gezinnen een nieuwe hut.  Imani Belgium ondersteunt hulpbehoevenden met een maandelijks voedselpakket en via het sponsoringprogramma kunnen jaarlijks een dertigtal studenten een opleiding volgen.

In het niet te bouwen centrum wil Imani Belgium opleidingen geven op het gebied van land- en tuinbouw, snit en naad, koken en andere vaardigheden die kunnen bijdragen aan het inkomen.

vrouwen kenia
vrouwen en kinderen kenia

Problematiek
Er zijn verschillende oorzaken voor het feit dat meisjes en vrouwen geen onderwijs genieten. Sommigen kunnen het schoolgeld niet betalen, anderen moeten vanaf zeer jonge leeftijd voor het gezin zorgen en thuisblijven omdat de moeder overleden is of zijn jong getrouwd en gestart met een eigen gezin.
In de regio zijn de opleidingsmogelijkheden niet voldoende, daarom start Imani Belgium zelf een opleidingscentrum op.