Oeganda – Beroepsopleiding voor werkloze jongens

Wat?

Egoli Africa helpt de lokale bevolking van Oeganda aan een betere toekomst.

 

Hoe?

De organisatie zorgt er onder andere voor dat jongens in Kisozi (Oeganda)  een opleiding kunnen volgen, zodat ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

 

WMH helpt mee

Egoli Africa wil een nieuw beroepstraject (schrijnwerkerij) opstarten. WMH geeft een financiële bijdrage voor de aankoop van het materiaal dat hiervoor nodig is.

Over Egoli Africa

Egoli Africa werd opgericht in 2009. De organisatie heeft verschillende projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en landbouw. Ze zijn partner van een middelbare school, runnen een medisch centrum, leggen waterputten en sanitaire voorzieningen aan, organiseren workshops en ze zijn actief op het gebied van duurzame landbouw en veeteelt. Egoli Africa wil mensen handvatten geven om hun levensomstandigheden te verbeteren en onafhankelijk en zelfvoorzienend te worden door onderwijs en uitzicht op werk.

over Egoli Africa project
egoli africa oeganda wmh project

Problematiek

De jongens die deelnemen aan het project in Kisozi zijn jongens in de leeftijd van 16 – 22 jaar die geen vervolgopleiding hebben gedaan en geen uitzicht hebben op werk. Ze volgen een training om bakstenen te maken met een ISSB pers. Dit is een milieuvriendelijke manier van bakstenen maken, omdat er geen onnodige houtkap en vervuiling aan te pas komt. In het verlengde van dit project kocht Egoli Africa begin 2016 een stukje land gekocht in Kisozi, om het project uit te breiden met een kleine timmerplaats, die hand in hand kan werken met het metselproject.