Oeganda – Onderwijs voor gehandicapte kinderen

Wat?

CHIDEFEA helpt gehandicapte kinderen in de sloppenwijk Ggaba.

 

Hoe?

Via het opvangtehuis van CHIDEFEA krijgen de kinderen (basis)onderwijs. Ook is er een aantal keer per week een medische nazicht.

 

WMH helpt mee

WMH geeft financiƫle steun voor de inrichting van een klein gebouw dat gebruikt wordt als klas/atelier/locatie voor fysiotherapie.

Over CHIDEFEA

CHIDEFEA staat voor Child Development and Family Empowerment Action en werd opgericht door Betty Nankabirwa. Zij neemt verwaarloosde, gehandicapte kinderen op en geeft hen onderwijs, waarbij ieder kind wordt gewaardeerd voor zijn talenten en gestimuleerd. Ook sporten de kinderen. Het project steunt momenteel 23 kinderen met een beperking uit de sloppenwijken van Ggaba. Het doel is om de kinderen zelfredzaam te maken, zodat ze kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Oeganda wmh 540
Oeganda CHIDEFEA 540

Problematiek

Gehandicapte kinderen in de sloppenwijk Ggaba (Oeganda) worden uitgesloten van de maatschappij. Ze worden thuis opgesloten, krijgen geen onderwijs en hebben geen sociaal contact. CHIDEFEA helpt niet alleen de kinderen, maar stimuleert ook hun ouders om anders om te gaan met hun gehandicapte kind.