Congo – Opvangtehuis voor alleenstaande moeders

Wat?

Mama Lufuma vzw helpt alleenstaande jonge (tiener)moeders in Matadi, Congo.

 

Hoe?

De organisatie heeft een opvangtehuis waar de moeders met hun kind terecht kunnen. Ook kunnen ze hun studies af maken of een vakopleiding volgen.

 

WMH helpt mee

WMH geeft financiële steun voor de bouw van een centrum voor allerlei activiteiten.

Over Mama Lufuma vzw

Mama Lufuma is opgericht door Hyppo Mayuba, Belg van Congolese afkomst. Hij zet zich sinds 2007 actief in voor de Congolese bevolking en richtte de vzw Mama Lufuma op. In 2010 wordt gestart met de bouw (en de voorbereiding daarvan) van het opvangtehuis ‘Inzo ya bana betu’. In het opvangtehuis wonen jonge moeders met hun kind. Zij krijgen de mogelijkheid om te studeren of een vakopleiding te volgen. Zo hebben mama en kind meer kans op een betere toekomst.

Mama Lufuma wil ook een centrum oprichten bij het opvangtehuis, waar verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden.

14115687_1173195189408144_3893277057510868788_o

Problematiek

Het dagelijkse leven van de Congolees bestaat uit een opeenstapeling van problemen. Het is er proberen te overleven. Congo is potentieel één der rijkste landen van de wereld, maar toch is er nog heel veel armoede. Tienermoeders zijn binnen die samenleving een kwetsbare groep. Zij zijn de wanhoop nabij en zien vaak geen andere optie dan hun kind om het leven te brengen of achter te laten.