Thailand – Centrum voor slachtoffers mensenhandel

Wat?

Vriendenkring Fatima Center vzw helpt jonge meisjes en vrouwen in Thailand die het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel.

 

Hoe?

Via het Good Life Center in Chiang Rai (Thailand) helpt de organisatie deze meisjes en vrouwen. Ze worden er opgevangen en leren allerlei vaardigheden (landbouw, computer, naaien enz.)

 

WMH helpt mee

Momenteel is er een probleem met de watertanks van het Good Life Center. WMH geeft een financiële bijdrage voor de installatie van twee nieuwe watertanks.

Over Fatima Center vzw en het ’Youth Centre’
De Zusters van de Goede Herder beheren het centrum, dat onderdak biedt aan een 50-tal jonge vrouwen tussen de 12 en 20 jaar. De meisjes/vrouwen leren hier Thai en Engels en een aantal praktische vaardigheden zoals koken, fruitteelt, computervaardigheden, handwerken. Ze helpen bij de dagelijkse taken in het centrum en met de aangeleerde vaardigheden kunnen ze in de toekomst geld verdienen als ze terugkeren naar hun dorpen.

project thailand fatima center
taalles thailand

Problematiek
Vandaag leven er ongeveer 500.000 mensen in de bergachtige  streek tussen Thailand, Birma en Laos. Deze bergstammen zijn gevlucht naar Noord-Thailand om te ontkomen aan de politieke vervolgingen in Birma en Laos. De mensen van deze bergstammen zijn ongeletterd, spreken geen Thai, hebben geen identiteitspapieren en hebben geen toegang tot onderwijs. Daarom zijn ze een gemakkelijke prooi voor mensenhandelaren.

 

Veel arme meisjes komen terecht in de prostitutie of in illegale fabriekjes bij gebrek aan een alternatief. Het Good Life Center wil  deze vicieuze cirkel doorbreken door hen de nodige opleiding te geven om zelfstandig te kunnen leven.