Togo – Uitbreiding dispensarium en materniteit

Wat?

Togo Debout vzw zet zich in voor mensen en gemeenschappen in Togo.

 

Hoe?

De organisatie biedt onder andere basisgezondheidszorg aan via het dispensarium Saint-Etienne.

 

WMH helpt mee

WMH geeft een financiële bijdrage voor de uitbreiding van het dispensarium en een nieuw te bouwen materniteit.

Over Togo Debout vzw

In 1999 vertrok Ria Etienne naar Togo en startte daar verschillende ontwikkelingsprojecten op. Na enkele jaren was haar werking zodanig uitgebreid, dat er nood was aan een structureel kader. Daarom werd in 2010 Togo Debout vzw opgericht. Togo Debout is actief in duurzame ontwikkelingsprojecten binnen vier domeinen: gezondheid, welzijn, onderwijs & vorming en plattelandsontwikkeling.

over het werk van togo debout
kinderen togo debout

Problematiek

Het dispensarium Saint-Etienne ligt in de plattelandsregio Assomé. De bevolking leeft geïsoleerd en is aangewezen op de eigen landbouw. Voor de komst van het dispensarium moesten de bewoners van deze afgelegen broussedorpen 8 tot 10 km te voet voor de enige medische verzorging in de stad Davié.

Nu kunnen zij terecht in het dispensarium in hun eigen regio. Naast de verzorging van zieken, gewonden en vooral zwangere vrouwen, geven de dokters en verpleegkundigen ook voorlichting. Onder andere over anticonceptiemiddelen, HIV-besmetting, hygiëne, voeding en de schadelijke methodes van traditionele genezers. Het dispensarium rekent lage bedragen voor een consultatie, maar toch kunnen veel patiënten ook die niet betalen. Daarom gaan financiële bijdragen naar medicijnen voor de allerarmsten.