Projecten

In een rechtvaardige wereld vormen gelijke kansen de basis voor een waardig bestaan. Maar niet iedereen heeft voldoende mogelijkheden om naar een betere toekomst te streven. Daarom geeft WMH een duwtje in de rug aan mensen die het nodig hebben zodat ze het heft in eigen handen kunnen nemen. Op hun beurt kunnen ze dan hun gezin, dorp, regio, land en zelfs de hele wereld vooruithelpen.

 

Om ons doel te bereiken, steunen we al meer dan dertig jaar kleinschalige ontwikkelingsprojecten. We doen dat binnen het kader van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s – Sustainable Development Goals) van de VN en onze eigen Ethische Code voor Projectwerking. De bevolking ter plekke bepaalt zelf wat er nodig is en samen met onze partners bedenken we oplossingen die het verschil maken op lange termijn. Zo doen we aan duurzame ontwikkelingssamenwerking.

De middelen voor onze projectwerking halen we uit de inzameling van kleding. Helaas zitten we op dit moment in moeilijke tijden, door de huidige marktcontext van textielinzameling en de steeds toenemende commerciële druk. De impact daarvan op het budget dat beschikbaar is voor de projectwerking is groot.

 

Het bestuur heeft daarom besloten om in 2020 alleen nog steun toe te kennen aan projecten van partners (die bijvoorbeeld kledingcontainers plaatsen in ruil voor steun) en projecten in het kader van het MVO-Kompas.

 

We blijven daarnaast inzetten op onze (betalende) verzendingsdienst. Via deze dienst kan je steun aanvragen voor verzendingen van humanitaire goederen voor je ontwikkelingsproject. Ook hiervoor geldt dat je een aanvraag moet indienen en moet wachten op een akkoord van onze projectencommissie.

Een greep uit de projecten

  • All
  • Afrika
  • Azië
  • Latijns-Amerika
  • Oost-Europa