Tanzania – Begeleiding en opvang weeskinderen

Wat?

TuChiFo (Tumaini Children’s Foundation) zorgt voor opvang van kinderen en voorziet in hun basisbehoeften en scholing.

Hoe?

In het weeshuis Tumaini vangt TuChiFo 55 jonge kinderen op. Ze krijgen er gezonde voeding, goede gezondheidszorg en degelijk onderwijs via privéscholen.

WMH helpt mee

WMH steunt het werk van TuChiFo met een financiële bijdrage

Over het werk van TuChiFo en TuChiFo Belgium
TuChiFo werd in 2009 opgericht door de Canadese Mama Dee in Usa River, Tanzania. In het weeshuis zorgen vier Tanzaniaanse vrouwen voor 55 kinderen. Het gaat om weeskinderen die niet bij andere familieleden terecht kunnen, kinderen met een ziekte of handicap (die niet de nodige middelen hebben om te overleven) en mishandelde kinderen.
Tine Migerode, vrijwilligerster uit België, bezocht weeshuis Tumaini en richtte in 2013 een vzw op voor financiële ondersteuning van het weeshuis. Het doel van TuChiFo Belgium is de realisatie van een groter weeshuis, met meer ruimte voor de kinderen om te spelen en grond voor het bedrijven van landbouw en veeteelt.

tanzania kinderen op zak 520
tanzania schoolkinderen 520

Problematiek
Gebrek aan drinkbaar water, vers voedsel en onderdak zijn de belangrijkste oorzaken van ziekte in de wereld, in het bijzonder in Oost-Afrika. De kinderen in het weeshuis eten dagelijks verse groenten en fruit.
De allerkleinste kinderen krijgen in de klasjes van het weeshuis een basisopleiding, die nodig is als voorbereiding op school. Op de gemeentescholen krijgen de kinderen les in het Swahili. Dat is een groot probleem, omdat de toelatingsexamens voor de middelbare school in het Engels zijn. De kinderen van het weeshuis leren Engels van de vrijwilligers en gaan naar privéscholen waar ze les krijgen in het Engels.