Recht op betaalbaar onderwijs

Onderwijs is een universeel mensenrecht, maar te veel kinderen kunnen nog steeds niet naar school gaan. Dit is in Haïti niet anders, zeker voor kinderen die opgroeien in armoede: hun ouders hebben vaak onvoldoende financiële middelen om de schoolboeken en uniformen te betalen. Op deze Internationale Dag van de Humanitaire Hulp staan we graag stil bij een organisatie die daar verandering in brengt!

De vzw Kay Desperans pakt deze problemen aan op verschillende scholen in de stad Saint-Michel-de-l’Atalaye. Onder andere door een peter- en meterwerking proberen ze het schooljaar voor verschillende kinderen te financieren. Daarnaast voorzien ze bijvoorbeeld ook basistoegang tot medische zorg. Extra aandacht gaat naar zij die het minste hebben: leerlingen die hun ouders verloren zijn, krijgen bijvoorbeeld hun schoolboeken en -kleding van de vzw.

Schoolmateriaal wordt regelmatig verzonden met WMH. Daarbij wordt rekening gehouden met de noden van de scholieren. Een rekenboek is universeel bruikbaar, maar taalboeken moeten aansluiten op de lokaal gesproken talen. Verder worden ook medische materialen en moeilijk te vinden kinderkleding opgestuurd.

Geen reactie's

Geef een reactie