Een reddende engel voor kinderen met een beperking in Oeganda

Het Angel’s Center for Children with Special Needs is een NGO die werkt met kinderen met speciale noden in Oeganda. Het centrum ondersteunt jongeren met speciale noden waardoor ze hun dromen ten volle kunnen realiseren. Hun missie is om een stem te zijn voor deze kinderen en het stigma en de stilte rond beperkingen te doorbreken in de Oegandese samenleving.

Het project is opgericht door ouders van kinderen met een beperking. Ouders kwamen samen om ervaringen en verhalen uit te wisselen over de manier waarop ze hun kinderen met een beperking opvoedden. Het centrum ondersteunde ook elke ouder met praktische informatie en advies om de noden van hun kinderen in te kunnen willigen. Daarna creëerden ze een plaats waar ook de kinderen naartoe kunnen gaan. Een plaats waar ze kunnen leren, communiceren en ondersteund worden in hun fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling.

Angel’s Center for Children wil graag nog meer kinderen met beperking helpen en daarom zijn ze van plan om een nieuw, innovatief centrum te bouwen.

Wereld Missie Hulp steunt dit mooie project al enkele jaren met de aankoop van (school)materiaal. Zo heeft WMH het project geholpen in de aankoop van rolstoelen, therapeutische matten, looprekken, oefenstoelen, ….

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk in het buitenland? Angel’s Center for Children with Special Needs ontvangt het hele jaar door graag vrijwilligers. Meer info vind je op hun website.

Geen reactie's

Geef een reactie