Vind een
kledingcontainer
in jouw buurt

vind een container in uw buurt

   Onze werkwijze

   Doneer je kleding

   Duik in je kledingkast en verzamel alle kleding en schoenen die je niet meer nodig hebt.

    

   Steek alles in een plastic zak en bind de zak goed dicht.

    

   Breng je zak met kleding naar een kledingcontainer in je buurt. De dichtstbijzijnde vind je hierboven.

   2. Ophaling

   Onze vrijwilligers en chauffeurs legen de kledingcontainers en zorgen voor een vlotte en tijdige ophaling. Ze brengen een deel van de kleding naar ons hoofdgebouw te Boechout. De rest gaat rechtstreeks naar opkopers. Met de opbrengst daarvan steunt WMH ontwikkelingsprojecten.

   3. WMH of opkoper

   In ons hoofdgebouw te Boechout sorteren WMH-medewerkers en vrijwilligers de kleding. Ze kijken de kleding na en maken een onderscheid tussen bruikbare en niet-bruikbare kleding. De bruikbare kleding zet WMH deels in voor haar humanitaire projecten. De rest verkopen we via de WMH-shop. Kleding die niet meer gedragen kan worden, wordt door andere bedrijven gerecycleerd tot nieuwe, bruikbare materialen (bijv. poetsdoeken).

   4. Winkel of humanitaire verzending

   Een deel van de kleding persen we in balen en verzenden we in het kader van onze humanitaire projecten. WMH beschikt over een eigen professionele verzendingsdienst.

   Daarnaast verkopen we een deel van de ingezamelde kleding via de WMH-shop te Boechout. De opbrengst van de shop gaat naar onze ontwikkelingsprojecten.
   Bekijk hier de openingsuren van de WMH-shop en lees meer.

   5. Op aanvraag verstuurd

   Onze verzendingsdienst verstuurt wereldwijd containers met hulpgoederen. Heb je zelf goederen die je graag wil verzenden in het kader van een humanitair project? Neem contact op met onze verzendingsdienst.

   Plaats een container

   Wil je WMH helpen door een rode kledingbak te plaatsen?

   Met iets meer dan een vierkante meter

   kan je al je steentje bijdragen.