Ugani Foundation

Mensen met een beperking vormen een omvangrijke en zeer kwetsbare groep in Afrika. Ze worden heel vaak aan hun lot overgelaten. De noodzakelijke professionele begeleiding is niet altijd aanwezig en kwalitatieve medische hulpmiddelen zijn ofwel niet beschikbaar of te duur voor de lokale bevolking.

Ugani Foundation werd specifiek opgericht om kansarme mensen met een lichamelijke beperking te helpen, financieel en medisch, zodat ze weer een actievere rol in de maatschappij kunnen opnemen.

De start-up en sociale onderneming  Ugani Prosthetics werd in 2021 opgericht door Joren en Florian Vallaeys en ontwikkelde een technologie waarmee met behulp van 3D scan en print-technologie protheses en ortheses kunnen worden ontwikkeld voor kansarme patiënten.

Door het gebruik van mobiele prothese-ateliers kunnen deze in een recordtijd en tegen minimale kosten worden ingezet om honderden patiënten met amputaties te helpen. Deze container ateliers werken bovendien dankzij zonnepanelen volledig autonoom en één atelier kan per maand tot tweehonderd patiënten helpen.

We Make Hope organiseerde voor Ugani Projects de verzending. De 3 prothese container-ateliers werden in Boechout verzendklaar gemaakt en verscheept naar DRC (Democratische Republiek Congo).

Plaats van bestemming is Kinshasa, waar, zoals in de rest van Congo, het probleem van amputaties heel acuut is : niet alleen door rampen of conflicten, maar ook door verkeersongevallen of diabetes. Een samenwerking met de lokale gezondheidszorgverstrekker BDOM (Bureau Diocésain des Oeuvres Médicales) is opgezet en verzekert de verderzetting van het project.

De missie van het jonge en dynamische team van Ugani Foundation is aan iedere patiënt met een verloren ledemaat de kans bieden op een menswaardig bestaan door de toegang tot betaalbare en kwalitatief hoogstaande protheses te vergemakkelijken. Met deze oplossing kunnen ze echt een impact hebben op een grote groep kwetsbare mensen in de samenleving.

Geen reactie's

Geef een reactie