Verzenden van brandweer naar kraamkliniek

Verschepingen van humanitaire goederen naar alle uithoeken van de wereld staan centraal in de werking van WMH. De materialen die we opsturen komen in alle maten en vormen. Deze maand stuurden we een volledige ambulance naar de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het was een huzarenstuk, maar het gevaarte werd uiteindelijk veilig en wel in een container geladen!

Een oude ziekenwagen van de brandweer werd in orde gebracht en zal vanaf mei zwangere vrouwen in nood ophalen en vervoeren naar een kraamkliniek in Kinshasa. We verstuurden eerder al een ambulance naar een oogkliniek in Rwanda, dus we hadden al wat ervaring met dit soort verzending.

Dankzij de ambulance kunnen zwangere vrouwen in nood naar de kraamkliniek gebracht worden.

Het project met de ambulance past helemaal in het duurzame ontwikkelingsverhaal van WMH. Materialen die hier geen functie meer hebben, kunnen elders het verschil maken. Op voorwaarde dat de spullen aan een aantal criteria voldoen, zoals de lokale mogelijkheid om kapotte onderdelen te repareren of vervangen. Dat was met de ambulance het geval en dus gingen we graag aan de slag om dit voertuig te verschepen.

De verzending werd aangevraagd door Banakin, een vzw die zich voornamelijk inzet voor kinderen en jongeren in Kinshasa. In 2015 kwamen de oprichters tijdens een reis in contact met de lokale bevolking. Geconfronteerd met hun levensomstandigheden, voelden ze zich geroepen om met vzw Banakin projecten uit te voeren en zo het onderwijs, de gezondheidzorg en vrije tijd van de kinderen en jongeren ter plekke te verbeteren.

Het project past helemaal in het duurzame ontwikkelingsverhaal van WMH.

De ziekenwagen vertrok niet zonder inhoud: allerlei hulpgoederen en muziekinstrumenten werden in de wagen geladen. Het gaat om een grote lading schoolborden, maar ook drumstellen, toeters en ukeleles. Die muziekinstrumenten gaan naar een project in het plaatselijke cultureel centrum, waar kinderen de kans krijgen om muziek te spelen met de Congolese gitarist Rodriguez Vangama.

Door de ambulance aan te bieden en tegelijk een muziekproject te steunen, proberen we optimaal hulp te verlenen aan het project van Banakin en de lokale bevolking van Kinshasa.

Geen reactie's

Geef een reactie