Via Zuidactie krijgen blinde en slechtziende kinderen nieuwe toekomst

Ook dit jaar werken WMH en Fracarita Belgium (onderdeel van de vzw Broeders van Liefde) weer samen tijdens de Zuidactie. Het thema is deze keer ‘Ongezien Talent’ en de opbrengst gaat naar blinde en slechtziende kinderen in Rwanda. WMH geeft financiële steun aan de school waar deze kinderen naartoe gaan. Fracarita helpt op haar beurt WMH door kleding in te zamelen.

Rwanda is een land dat kampt met structurele armoede en er zijn weinig tot geen voorzieningen voor blinde en slechtziende kinderen. Dat maakt dat velen van hen geen toekomst zien voor zichzelf en weinig geloof hebben in hun eigen kunnen.

Op de school van de Broeders van Liefde in de stad Rwamagana (Rwanda) krijgen deze kinderen de kans om zich ten volle te ontwikkelen. Alle 175 leerlingen hebben een visuele beperking, maar ze krijgen dezelfde leerstof als in de reguliere scholen, zodat ze aan het eind van hun schoolcarrière een officieel diploma hebben.

Daarnaast leert de school hen ook lezen en schrijven in braille, stoklopen, zich oriënteren en andere technieken. Zo ontdekken de leerlingen dat ze, ondanks hun beperking, toch op eigen benen kunnen staan.

Bekijk ook de campagnefilm van de Zuidactie ‘Ongezien Talent’

Geen reactie's

Geef een reactie