Vrijwilliger – WMH Winkel

Wereld Missie Hulp (WMH) is een vzw die mensen rond de wereld steunt door te investeren in kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Van zonnepanelen op een school in Kenya tot een bamboebakkerij in Brazilië – WMH zet haar schouders jaarlijks onder zo’n 150 initiatieven. De middelen daarvoor halen we hoofdzakelijk uit de inzameling van tweedehandskleding.

 

In het WMH-gebouw is er een kledingwinkel die wordt gerund door vrijwilligers. Tot voor kort werd hier tweedehandskledij verkocht. Nu verandert de winkel van concept, het wordt een outletwinkel. We kopen overstock aan van kledingwinkels en verkopen die in de WMH-winkel. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die de nieuwe werking van de winkel ondersteunt.

 

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Je bent verantwoordelijk voor wat er in de winkel komt. De outletkleding wordt in een grote hoeveelheid aangekocht, voordat deze in de winkel terechtkomt moet deze per seizoen of merk gesorteerd worden. Ook moet de kledij geprijsd worden voordat ze de winkel ingaat. Een kennis van merkkledij is een plus. We horen graag jouw input bij het aanpassen van de prijzen.

 

Daarnaast denk je na over een systeem om de stock van de kledij bij te houden. Je houdt nauw contact met de verkoopsters in de winkel. Je luistert naar hun input en probeert mee een oplossing te bedenken voor mogelijke problemen in de winkel, bijvoorbeeld klanten die de prijs te duur vinden… Als je zelf nog leuke ideeën hebt om de verkoop te stimuleren willen we jou daar graag in ondersteunen.

 

Bij WMH staat de vrijwilliger op de eerste plaats, dus we willen graag jouw input in het takenpakket. Wil je meer verantwoordelijkheid of zou je graag eens meedraaien op een andere dienst? Dat kan! Tijdens het intakegesprek bespreken we met jou alle mogelijkheden en stellen we het takenpakket samen.

 

PROFIEL
– Een hart voor ontwikkelingssamenwerking, duurzaamheid en circulariteit.
– Je vindt het leuk om met kledij bezig te zijn.
– Sociaal, je kan luisteren naar anderen en goed samenwerken.
– Zelfstandig, je vindt het niet erg om soms op je eentje te werken.
– Kennis van merkkleding en van mode is een pluspunt.

 

AANBOD
Een gevarieerd takenpakket en een leuke werkomgeving. Je krijgt veel vrijheid om zelf je planning te maken. Ook de dagen waarop je wilt komen helpen kan je zelf beslissen. Je maakt tegelijk deel uit van ons grote vrijwilligersnetwerk van meer dan 100 vrijwilligers. Als je dat wenst, kunnen we je een getuigschrift bezorgen als bewijs van jouw vrijwilligerswerk – een mooie extra om op je CV te plaatsen!

INTERESSE?
Stuur ons een mailtje met vermelding ‘Vrijwilliger – WMH winkel’ naar de vrijwilligerscoach Ashley Vaeye op vrijwilligers@wereldmissiehulp.be.
Is deze functie niets voor jou, maar heb je wel interesse in een ander soort vrijwilligerswerk? Bekijk dan ook onze andere vrijwilligersvacatures.