Wereld Missie Hulp steunt Gambiaans project uit Tildonk

 

Haacht – Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van Wereld Missie Hulp werden ook Roger en Hilda Engelborghs uit Tildonk, samen met hun vrienden Benny en Lieve Vanwinckel in de bloemetjes gezet. De twee koppels zetten zich al jaren voor het Gambiaanse Basori, waarbij zij dank zij de financiële steun van WMH in januari 2017 de bevallingsruimte in aldaar volledig kunnen afwerken.

Op 4 december vond in de Leuvense theaterzaal Minnepoort het Jubileumconcert van Wereld Missie Hulp plaats. Panta Rei (uit Leuven) en Stefaan Desmet verzorgden dit jubileumconcert met o.a. uitvoeringen van het pianoconcerto nr. 2 van Rachmaninoff.

Wereld Missie Hulp is o.a. gekend door de rode kledingcontainers overal te lande. Maar ook in Tildonk speelt deze organisatie een belangrijke rol. Dankzij WMH kunnen Roger en Hilda Engelborghs uit Tildonk, samen met Benny en Lieve Vanwinckel, immers de bevallingsruimte in Basori (Gambia) in januari 2017 volledig afwerken.

WMH financiert de bevallingsruimte (vast aan de kliniek in Basori) volledig, zodat er voor de 2 koppels nog een mooi bedrag overblijft om ook te starten met de bouw van 6 bijkomende klaslokalen voor de lagere school in Basori.

Bron: Het Nieuwsblad – 5/12/16

Op de foto bovenaan: de 2 koppels, samen met Wim Smit (directeur-wonende in Haacht) en Ilona De Coster (projectverantwoordelijke) tijdens de receptie ná het jubileumconcert . Foto: Roger Engelborghs

 

Geen reactie's

Geef een reactie