Wereldgezondheidsdag: hoe helpt WMH?

Vandaag is het Wereldgezondheidsdag. Een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij het feit dat voor veel mensen goede gezondheidszorg nog altijd onbereikbaar is. De bedoeling van deze dag is ook om de taboesfeer rond bepaalde ziektes te doorbreken. Dit jaar is het thema van Wereldgezondheidsdag ‘Depressie: laten we erover praten’.

WMH steunt diverse ontwikkelingsprojecten op het gebied van gezondheidszorg. We verzenden regelmatig medisch materiaal naar ziekenhuizen en medische centra in Congo, Gambia, Brazilië en de Filipijnen.

Ook gaf WMH het afgelopen jaar financiële steun voor de aankoop van malariamedicatie in Kameroen en medicatie voor vluchtelingen in Tanzania. Verder steunden we een medisch centrum in Congo, een materniteit in Togo en mobiele medische klinieken in Oeganda.

Geestelijke gezondheidszorg in de derde wereld

De meeste mensen denken bij de derde wereld aan ziektes als HIV/aids en malaria. Echter veel mensen kampen (ook) met een geestelijke aandoening. In ontwikkelingslanden worden geesteszieken vaak door hun familie verstoten en belanden dan op straat. WMH steunt daarom ook projecten op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, zoals dit centrum voor psychiatrische zorg in Ethiopië.

 

 

 

1 Reactie
  • Johan Dierckx
    Geplaatst op 15:39h, 07 april Beantwoorden

    Jullie zijn goed bezig.
    Doe zo verder.

Geef een reactie