Wim op bezoek in Oekraïne

Onlangs reisde WMH-directeur Wim Smit af naar de Oekraïne. Hij bezocht verschillende ontwikkelingsprojecten, waaronder een vakantiecentrum voor kinderen uit kansarme gezinnen in Zhytomyr en een centrum voor gehandicapten. In Kiev ging hij langs bij Caritas Spes, een organisatie waarmee we in het verleden al regelmatig samenwerkten door transporten met hulpgoederen te organiseren.

In Oost-Europa breiden we al enkele jaren onze activiteiten uit. Oekraïne is daarin een belangrijk partnerland. Verschillende inwoners van het land lijden onder extreme armoede, een situatie die bemoeilijkt wordt door de toestroom van oorlogsvluchtelingen uit Oost-Oekraïne. Onze ondersteuning is dus meer dan welkom.

Wim: “Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn bezoek aan de Oekraïne. Ik bezocht projecten voor kinderen, ouderen en daklozen. Veel mensen deelden hun verhaal met mij, vaak tragische verhalen, maar ook veel hoopvolle. Ik ben trots dat we hier met Wereld Missie Hulp het verschil kunnen maken en wil deze samenwerking in de komende tijd nog intensiever maken.”

Geen reactie's

Geef een reactie