WMH en Fracarita Belgium helpen samen Ethiopië

WMH en Fracarita Belgium werken al jaren vruchtbaar samen. WMH steunt de ontwikkelingsprojecten van de organisatie. Omgekeerd helpt Fracarita ons door rode kledingcontainers aan hun instellingen te plaatsen.

De afgelopen tijd besloten we om ons partnerschap nog verder uit te breiden. We tekenden samen een ‘Memorandum of Understanding’ met afspraken om de samenwerking nog intensiever en succesvoller te maken.

Zuidactie ‘Verborgen Schatten’

Zo bezocht WMH de startdag van de Zuidactie van Fracarita (onderdeel van de vzw Broeders van Liefde). Dit jaar is het thema ‘Verborgen Schatten’ en staat de actie in het teken van gehandicapten in Ethiopië. De bedoeling is dat er in de komende tijd steeds meer rode kledingcontainers verschijnen aan de instellingen, scholen, enz. van de Broeders van Liefde. Een deel van de opbrengst van deze kledingcontainers gaat naar de Zuidactie.

Over het project

Fracarita steunt met de Zuidactie een nieuw project in het Ethiopische stadje Yirgachaffe, opgestart door Broeders Saul en Edouard. Ze geven thuiszorg en onderwijs aan kinderen met een verstandelijke beperking. Meestal gaat het om kinderen die een verborgen bestaan leiden, zoals Metike. Uit onmacht, onwetendheid of schaamte… Het meisje brengt haar hele leven al door in haar kleine huisje van slechts een paar vierkante meter groot. De broeders zien het als hun missie om al die “verborgen schatten” in Yirgachaffe te ontdekken en hen de kans te geven zich maximaal te ontwikkelen.

Bekijk hieronder de campagnefilm over het project, met meter Sarah Vangeel:
Geen reactie's

Geef een reactie