WMH helpt bij herstel visvijver Kameroen

Vorig jaar brak de dam door van een visvijver in Meko, Kameroen. De vijver raakte zwaar beschadigd en alle vis ging verloren. Projectaanvraagster Linda Mets vroeg WMH om hulp. Mede dankzij de financiële steun die WMH gaf, werd de visvijver terug hersteld.

 

Linda Mets is reisleidster in Kameroen. Op één van haar rondreizen door Kameroen verbleef ze in Soumou, waar ze werd geconfronteerd met de noden van de lokale bevolking. Om hen te helpen richtte ze in 2014 ‘Aid For Soumou’ op. In eerste instantie richtte ze zich op het verbeteren van de gezondheidszorg in Soumou en omliggende dorpen. Later startte ze met het visvijverproject in het nabijgelegen Meko.

 

De vijver zorgt voor voedsel voor de inwoners van de omliggende dorpen. Het te veel aan vis kan door hen worden verkocht. De middelen voor de aanleg van de vijver kwamen van de bewoners zelf. Samen met de bewoners werd de rivier afgedamd, om zo een visvijver te creëren. Na het regenseizoen was de vijver diep genoeg om er kleine visjes in uit te zetten. Echter in 2016 brak de dam van de vijver en ging al het werk en de vis verloren.

 

Inmiddels is de visvijver gerepareerd en zijn er met de steun van WMH nieuwe visjes aangekocht.

 

Geen reactie's

Geef een reactie