WMH Winterhulp deel 2: Oost-Europa

De winter komt er aan. Voor diverse hulporganisaties in binnen- en buitenland de tijd om zich extra in te spannen voor daklozen en vluchtelingen. Ook WMH helpt mee! De komende maanden laten we je zien op welke manier we deze mensen de winter door helpen.

#WMHWinterhulp Deel 2: Oost-Europa

Al decennia lang helpt WMH arme mensen in Oost-Europa. Momenteel zijn we vooral actief in Roemenië, Moldavië en Oekraïne. WMH steunt zowel financieel als materieel, via baantransporten met hulpgoederen en kleding.

Ongeveer een kwarteeuw geleden implodeerde de Sovjet-unie en kregen tal van Oost-Europese landen het erg moeilijk. Werkloosheid, het wegvallen van sociale vangnetten – voor zover die bestonden – en de toenemende corruptie, zorgen ervoor dat het aantal arme mensen steeds verder stijgt.

 

Roemenië en Moldavië

WMH organiseert jaarlijks 1 à 2 baanstransporten met hoofdzakelijk winterkleding en beddengoed, naar de grensgebieden in Roemenië en Moldavië. Ook steunen we de lokale Caritas-afdeling in Latunas (Roemenië), die zich inzet voor 6.000 zwaar hulpbehoevenden mensen, waaronder ouderen, zieken en grote gezinnen zonder kostwinner.

 

Oekraïne

In de Oekraïne helpt WMH mensen in de ‘vergeten dorpen’. Hier wonen voornamelijk vrouwen en kinderen. De mannen werken in het buitenland en zien niet meer naar hen om. Of ze werden naar de oorlog in Oost-Oekraïne gestuurd en zijn niet meer teruggekeerd. WMH werkt samen met plaatselijke organisaties, bijvoorbeeld in het stadje Brody.

HELP JE MEE?

Heb jij nog spullen die voor extra warmte kunnen zorgen voor daklozen en vluchtelingen? WMH is vooral op zoek naar:

  • Thermisch ondergoed
  • Winterjassen
  • Sokken
  • Mutsen en sjaals
  • Dekens
  • Slaapzakken
  • Sportschoenen

 

Breng ze naar WMH (provinciesteenweg 400 te Boechout) of deponeer ze in de rode kledingcontainer bij jou in de buurt.

Geen reactie's

Geef een reactie