Zeep maken tegen het coronavirus

Het coronavirus COVID-19 treft de wereldwijde bevolking. Hygiëne is cruciaal in de bescherming  tegen het virus, maar dat is niet overal zo vanzelfsprekend. In Kampala, de hoofdstad van Oeganda, probeert onze partner M-Lisada de bewoners te beschermen door zelf zeep te maken en uit te delen aan lokale families.

In Oeganda worden er ondertussen maatregelen genomen tegen het virus. De bevolking probeert zichzelf te beschermen door mondmasker en handschoenen te dragen en van hygiëne een prioriteit te maken. Maar de gezondheidszorg is er niet hetzelfde als in Europa en er wordt gevreesd dat een grootschalige uitbraak van het virus ernstige gevolgen zal hebben.

Er wordt gevreesd dat een grootschalige uitbraak van het virus ernstige gevolgen zal hebben.

M-Lisada is een muzikaal ontmoetingscentrum voor plaatselijke straatkinderen in Kampala. Het zijn kinderen die door hun levensomstandigheden extra risico’s lopen bij een eventuele besmetting. Sagawa Bosco, de oprichter van M-Lisada, besloot daarom te helpen bij de voorbereidingen van de bevolking van Kampala.

Met een campagne wil hij zijn medewerkers, de kinderen en de gehele lokale gemeenschap bewustmaken over het virus en hen leren om zichzelf te beschermen. De belangrijkste maatregelen zijn, net zoals bij ons, om regelmatig de handen te wassen en afstand te houden van elkaar. Tegelijk ging hij met zijn centrum aan de slag om vloeibare zeep te maken om te verdelen onder de kwetsbaarste mensen, zoals ouderen en alleenstaande moeders.

Geen reactie's

Geef een reactie