Ziekenhuismatrassen voor hospitalen in Congo

Matrassen die tot op de draad versleten zijn, doorgezakt en vol gaten. Viviane Meyns van vzw Memsaada stuurde er foto’s van naar WMH, om aan te tonen hoe hoog de nood is in de Congolese hospitalen waar zij zich voor inzet. WMH besloot daarop 75 ziekenhuismatrassen te schenken. Inmiddels zijn de matrassen aangekomen in Congo en in gebruik genomen.

 

Memsaada is een humanitaire vzw die nieuw en tweedehands medisch materiaal verwerft door aankoop of schenking. De organisatie verstuurt dit medisch materiaal (apparatuur, geneesmiddelen enz.) naar kleine en moeilijk bereikbare hospitalen in het zuidoosten van Congo, waaronder de brousse-hospitalen van Kapolowe en Lubudi. Deze twee hospitalen moeten hulp bieden aan ruim 400.000 inwoners, maar de toestand is er schrijnend. Dagelijks worden mensen geopereerd, vaak zonder verdoving op een gammele operatietafel van bijna 100 jaar oud. Ook het andere materiaal is sterk verouderd.

 

Memsaada zorgde eerder al voor degelijke hospitaalbedden, maar er was ook nood aan (hygiënsiche) geplastificeerde ziekenhuismatrassen. WMH reageerde op deze hulpvraag met een schenking van 75 ziekenhuismatrassen.

Geen reactie's

Geef een reactie